Hva er egentlig en skilsmisseadvokat?


En skilsmisseadvokat er en advokat som er ekspert på ekteskapsloven. Ettersom skilsmisser ofte også involverer barn er skilsmisseadvokater i tillegg spesialister på barnefordeling og samværsrett.

Ikke en beskyttet tittel

Det er ikke tittelen skilsmisseadvokat som er beskyttet. Men tittelen advokat er beskyttet, sammenhengen med advokattittelen er derfor nok. Betegnelsen skilsmisseadvokat benyttes nok mest på folkemunne som en betegnelse på en advokat som har gode kunnskaper innen familierett.

Skilsmisseadvokatens oppgaver

En skilsmisseadvokat kan bistå i alle deler av en skilsmisse. De vet hva ektefeller oftest blir uenige om når ekteskapet tar slutt, dermed er de ypperlige veiledere ved opprettelsen av ektepakt eller en samboeravtale.

I tillegg vil en skilsmisseadvokat kunne bistå under forhandlinger om skifteoppgjøret. Våre skilsmisseadvokater har inngående kjennskap til reglene om fordeling av formue ved skilsmisse og vet dermed hva du har krav på. Å ha en fagperson på laget, som kan reglene, er ofte avgjørende for en god skifteavtale. Det kan også være nyttig å vite hvilke krav man bør fastholde, og hvilke krav man bør oppgi. Dette sikrer gode kompromiss. Enkelte ganger er det faktisk like greit å bli ferdig med saken slik at alle kan komme seg videre.

Barn og samvær - Osloadvokatene hjelper deg i saker som omhandler barn

Ved et samlivsbrudd er det viktigste å komme til enighet om hvor barn skal bo, og hvor mye tid de skal tilbringe med den av foreldrene de ikke bor hos.

osloadvokatene.no/familie/barnefordeling/

Ikke minst er en skilsmisseadvokat opptatt av reglene rundt barnefordeling, herunder samværsrett og valg av bosted. Ved en skilsmisse kan følelsene ofte bli så sterke at man gjerne glemmer de viktigste, nemlig barna. Skilsmisseadvokater er eksperter på barnelovens regler om foreldre- og samværsrett. Dette sikrer at barnets beste blir tatt med i vurderingen.

Behov for skilsmisseadvokat

Har du behov for skilsmisseadvokat? Det kan lønne seg å involvere en skilsmisseadvokat tidlig i prosessen. Med advokathjelp kan du sikre at deres felles formue ikke blir forbrukt før skiftet er gjennomført. Våre advokater kan bistå under forhandlinger og kan også hjelpe deg å få en midlertidig avgjørelse om bruksrett til bolig eller bosted for barnet.

Kontakt oss i dag på telefon 22 82 84 40 eller epost. Du kan også fylle ut kontaktskjemaet på siden, så hører du fra en av våre skilsmisseadvokater innen kort tid.