Bruksrett til boligen


Dere har bestemt dere for å flytte fra hverandre, hvem må flytte ut og hvem kan bli boende?

Når man står midt i et samlivsbrudd er konfliktnivået høyt og følelsene sterke, i tillegg er ofte barn involvert. Da er det viktig at det ikke er usikkerhet om hvor man skal bo. Men siden begge har sterk tilknytning til boligen vil det ofte oppstå konflikter om hvem som har bruksrett til boligen. Om man ikke greier å bli enige om en avtale på egenhånd kan en skilsmisseadvokat hjelpe med å avklare spørsmålet.

Midlertidig bruksrett

Med midlertidig bruksrett har man en eksklusiv rett til det som tidligere var felles bolig frem til endelig dom eller avtale foreligger. Hvis retten finner at det er behov for det kan den andre personen forbys å oppholde seg på eiendommen. Har man midlertidig bruksrett til boligen må man normalt betale kompensasjon til sin tidligere partner.

En midlertidig bruksrett til boligen sikrer trygghet og stabilitet i en ellers opprivende periode i livet. Dersom det er barn involvert kan det lønne seg å få bruksrett til boligen, slik at barna kan bli boende.

Midlertidig bruksrett til bolig - Hvem skal bo i boligen etter samlivsbruddet?

Hvem skal bo i boligen etter samlivsbrudd mellom ektefeller? Spørsmål om bruksrett til bolig, og hurtig avgjørelse om midlertidig bruksrett.

osloadvokatene.no/privat/familie-arv-skifte/skilsmisse/midlertidig-bruksrett/

Trenger du advokatbistand i samlivsbruddet for å få bruksrett til boligen? Hos Osloadvokatene jobber flere dyktige familierettsadvokater, saken din er i trygge hender hos oss. Har du spørsmål om bruksrett til boligen eller behov for bistand under skifteoppgjøret, ikke nøl med å ta kontakt. Du når oss på epost eller telefon til 22 82 84 40. Du kan også fylle ut kontaktskjemaet på siden, så tar vi kontakt med deg innen kort tid.